Komt u in aanmerking voor een subsidie? Wij helpen u graag op weg!

Trapliften, huisliften en platformliften worden erkend als middelen waardoor thuis wonen mogelijk blijft. Daarom steunen de Vlaamse, provinciale en gemeentelijke overheden en besturen in veel gevallen de installaties van liften in woningen, door het toekennen van premies.

Het aanbod en de voorwaarden van de verschillende overheden inzake tussenkomsten voor liften thuis evolueert voortdurend en wel in positieve zin: er komen steeds meer steunmaatregelen bij. Het loont dus zeker de moeite om regelmatig de links op deze pagina te consulteren. Zo mist u zeker niet het financiële voordeel waar u recht op heeft. U kan ook steeds terecht bij één van onze thyssenkrupp Home Solutions adviseurs. Zij helpen u graag de weg te vinden naar de premie of subsidie waarvoor u in aanmerking komt. Wij hebben daar uitgebreide ervaring mee.

Graag lichten we alvast enkele organisaties, premies en tips toe die van belang zijn bij de navraag naar een subsidie en of u daar recht op heeft:

VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap)

Indien de begunstigde jonger is dan 65 jaar op het moment van 1e inschrijving, dan maakt u kans op een vergoeding voor uw lift. Voor een traplift kan dat bijvoorbeeld een maximale vergoeding van € 8.399,71 (jaarlijks referentiebedrag) zijn. Aan deze inschrijving gaat wel een medische indicatie vooraf. Na inschrijving krijgt u een persoonlijk VAPH-nummer, wat u uw leven lang kunt gebruiken. Indien u ouder bent dan 65 is een aanvraag ook mogelijk, als u maar voor uw 65e stond ingeschreven en over een VAPH-nummer beschikt. Voor Wallonië betreft het hier een AVIQ-nummer (Agence pour une Vie de Qualité) en voor het Duitstalig gebied de DPB (Dienststelle für Personen mit Behinderung). Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van het VAPH. Klik hier voor de actuele refertelijst van het VAPH.

Vlaamse Aanpassingspremie voor Ouderen

Bent u 65 of ouder, en wenst u een tegemoetkoming te verkrijgen voor woningaanpassingen in functie van uw handicap, dan moet u bij het Agentschap Wonen Vlaanderen aankloppen.

De aanpassingspremie van Wonen Vlaanderen is inkomensgebonden. Uw netto-belastbaar gezinsinkomen is een criterium voor de eventuele toekenning. De premie bedraagt maximaal € 1250.

Hier kunt u meer informatie vinden over de Vlaamse aanpassingspremie.

Regionale premies

Sommige steden en gemeenten geven eveneens subsidies voor aanpassingswerkzaamheden. Contacteer hiervoor uw plaatselijk bestuur of bekijk de website van uw stad of gemeente.

De provincie Vlaams-Brabant biedt eveneens een aanpassingspremie aan. Hier kan u meer info vinden.

TIPS – goed om te weten

Er spelen verschillende criteria voor het recht op een tussenkomst: uw woonplaats, uw leeftijd, het gezinsinkomen, de waarde van uw huis enz.

Het invullen van een aanvraagformulier kan wat moeite vragen, misschien moet u informatie verzamelen. Laat u niet ontmoedigen, ook al lukt het u niet om alles in één keer ingevuld te krijgen, doorzetten loont.

Bekijk de voorwaarden voor tussenkomst vooraf want soms moet de aanvraag worden ingediend voor installatie en soms erna. Ook hier geldt: een goede voorbereiding = meer kans op succes.

Overige nuttige links

Premiezoeker, dé centrale website over alle mogelijke tussenkomsten voor huisliften

Klik hier voor een overzicht van sociale rechten per gemeente

 

Huislift Strobbe

De huisliften van Strobbe Mobility Solutions overbruggen gemakkelijk hoogtes tot 14 m. Ze voldoen altijd aan de Europese machinerichtlijn en aan de CE-norm EN81-41. De liftkoker kan bestaan uit een gemetselde schacht of uit een structuur die wij vakkundig voor u plaatsen.

Een huislift kan tot wel vijf verdiepingen bedienen. En neemt niet overdreven veel ruimte in beslag. De moeilijkheid zit hem voornamelijk in het vinden van een beschikbare plaats voor de schacht. Hiervoor reken je op minimum 1 m², maar op elke verdieping moet deze locatie exact overeenkomen. De schacht loopt namelijk loodrecht verticaal omhoog doorheen je hele woning.


Huisliften Comfortlift

Probeer onze huisliften uit in uw buurt

U wil de huislift in werking zien alvorens u koopt? Dit kan uiteraard in onze showroom te Waregem. Ook bij een klant van ons in uw buurt kan u zowel de huislift komen bekijken en onze tevreden klant aan het woord horen.